YOL ÇALIŞMALARI DEVTEŞTİ MAHALLESİ İLE DEVAM EDECEK

Haliliye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün 19 mahallede başlattığı kilitli beton parke yapım çalışmaları, Ahmet Yesevi Mahallesi'nin ardından Devteşti Mahallesi ile devam edecek.

Vatandaşların çamurlu yollardaki mağduriyetlerini gidermek amacıyla 19 mahallede yol yapımı için ihaleye çıkan Haliliye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, kilitli beton parke yapımına 9 Aralık'ta Ahmet Yesevi Mahallesi'nde başladı. Ahmet Yesevi'deki çalışmaların sona yaklaşmasıyla beraber, yol yapım çalışmaları Devteşti Mahallesi ile sürecek. Devteşti Mahallesi'nde yapılaşmanın tamamlandığı sokaklarda Fen İşleri Müdürlüğü, üst yapı çalışmalarına gelecek hafta itibariyle başlayacak.

Devteşti Mahallesi'nde ayrıca, yeni yol yapım çalışmaları da hız kesmeden sürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü'nce açılan yeni yol hatları, tamamlanan alt yapı faaliyetleri ile birlikte ilk olarak stabilize olarak kullanıma açılacak ve ilçedeki trafik ağının genişletilmesi için alt yapısı tamamlanacak mahallelerde yol açma çalışmaları devam edilecek.

Haliliye Belediyesi yapımına başlanacak yollarda, çalışma takvimi öncesi yolun durumu ve ihtiyaçları hakkında saha çalışmalarını da sürdürüyor. Alt yapısı tamamlanan hatlarda ilerleyen çalışmalar zamanla imara açılmış ve henüz yapılaşmakta olan yeni mahallelerin sülietini değiştirecek ve vatandaşlara daha iyi şartlarda yaşam hakkı sunacak.

Kilit beton parke kaplamanın yapılacağı 19 mahalle ise şöyle:

1.         Ahmet Yesevi Mahallesi,

2.         Devteşti Mahallesi,