HALİLİYE BELEDİYESİ’NDEN İZMİR’DE RESİM SERGİSİ

Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Ressam Nihat Kürkçüoğlu’nun eserlerinin yer aldığı “Nihat Kürkçüoğlu Fırçasından Urfa” adlı sergiyi İzmir’de sanatseverlerle buluşturarak, Haliliye Belediyesi’nin ilk yayının tanıtımını yaptı.

Ressam Nihat Kürkçüoğlu’nun 63 eserinin yer aldığı “Nihat Kürkçüoğlu Fırçasından Urfa” adlı sergisi, Haliliye Belediyesi’nin katkılarıyla İzmir’in merkez Konak İlçesi Resim ve Heykel Müzesi’nden düzenlendi. İzmirli ve Şanlıurfalı sanatseverlerin açılışına katıldığı serginin öncesinde Sanat Tarihçisi Cihat Kürkçüoğlu tarafından Göbeklitepe konulu konferans düzenlendi. Konferans sonrasında sanatseverler, Nihat Kürkçüoğlu’nun kaleminden çıkan eserleri büyük beğeniyle inceledi. Birbirinden güzel eserleri İzmir’de sergileme imkânı sağladıklarından dolayı Haliliye Belediyesi’ne teşekkür eden İzmirli sanatseverlere, Haliliye Belediyesi’nin ilk resmi yayını olan Nihat Kürkçüoğlu’nun eserlerinin yer aldığı tanıtım kitabı dağıtıldı.

Şanlıurfa’yı ve Haliliye Belediyesi’ni tanıtmaya yönelik İzmir’de gerçekleştirilen sergiyi, sanatseverler 29 Aralık 2015 Salı gününe kadar gezebilecek.

Eklenme Tarihi: 17.07.2017 06:29