HALİLİYE BELEDİYESİ’NDEN RESİM SERGİSİ

Haliliye Belediyesi’nin düzenlediği Ressam Nihat Kürkçüoğlu’nun eserlerinin yer aldığı “Nihat Kürkçüoğlu Fırçasından Urfa” adlı sergi vatandaşlardan beğeni topladı. Serginin açılışında, Haliliye Belediyesi’nin organize ettiği resim kursunda aldıkları eğitimle üniversite ve liseyi kazanan 8 öğrenciye de “başarı belgesi” taktim edildi.

Ressam Nihat Kürkçüoğlu’nun 63 eserinin yer aldığı “Nihat Kürkçüoğlu Fırçasından Urfa” adlı sergisinin açılışı; Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’ndan Haliliye Belediye Başkan Yardımları Haci Kanduza ve Osman Uludağ, birim müdürleri ile Şanlıurfa Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin eşi Sema Çiftçi ve sanat severlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Sanat severlerin büyük beğenisini toplayan eserlerin yer aldığı sergide, Ressam Nihat Kürkçüoğlu yaptığı eserlerin tanıtımının yer aldığı sine vizyon gösterimi de davetlilere sunuldu. Ressam Kürkçüoğlu, Urfa sevdalısı olduğunu ve bu nedenle kentin simgesi durumunda olan yerlerini resmettiğini vurguladı.

Ressam Kürkçüoğlu’nun eserlerinde Şanlıurfa’yı en iyi şekilde resmettiğini ifade eden Başkan Yardımcısı Osman Uludağ, sergiyle ilgili şu ifadelere yer verdi:

“Bu güzel gece de bizleri yalnız bırakmadığını için sizlere teşekkür ediyorum. Ustamız Urfa’mızı en güzel şekilde resmetmiş, tüm hallerini resmine yansıtmış. Ellerine sağlık.”

Haliliye Belediyesi’ne ve emeği geçenlere teşekkür eden Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik ise yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“Kırk yılını sanata ve kentimize adayan değerli öğretmen ve sanat adamı Nihat hocamın bu çalışmalarını görünce gurur duyuyorum. Çalışmaktan onur ve gurur duyduğum bu kentte bu güzel insanların bu emeklerini, sanat eserlerini gördüğümüz için onurluyuz, gururluyuz. Haliliye Belediyesi’ne ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Eklenme Tarihi: 17.07.2017 06:31

×